3 серпня 2015 р.

Шпарагово-грибне рагу

Приготувалось несподівано з того, що було у холодильнику, але вийшло дуже смачним. Рецепт збережу "для історії". Фото приготовленої страви поки нема (все з'їли)))


Отож мені знадобились:

Квасоля-шпараговка (тобто така, що готується і їсться разом зі стручками) - приблизно півкілограма
Цибулина (велика)
Морквина (середня)
Масло вершкове (50 г, четвертина пачки)
Олія соняшникова (якщо є дуууже багато масла вдома і його не шкода, то можна й без олії)
Шампіньйони (від 300 г до півкілограма)
Помідор (один)
Сметана (2-3 столових ложки)
Зелень (що знайшлось - у мене знайшлась петрушка, зелена цибуля, кріп). Чим більше, тим краще
Сіль, чорний перець (мелений), духмяний перець

Як готувати:

Шпараговку відварити і очистити від жилочок (тих, що по "шву")
Підсмажити на олії:
- моркву, порізану кружечками;
- цибулю півкільцями.
Додати масло (виявляється, тільки смажені на маслі гриби мають грибний смак!)
Додати шампіньйони, порізані четвертинками, підсмажити (доки перестануть пускати сік).
Додати відварену і очищену від жилок шпараговку, підсмажити.
Додати трошки води.
Додати сметану, зелень, трошки помідора, сіль, перець, трошки зачекати. Як дуже смачно запахне - вимикайте:)

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар